wtm
Δυναμική η παρουσία του Δήμου Σκιάθου, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market -
WTM στο Λονδίνο το διάστημα 6 έως 8 Νοεμβρίου 2023. Η WTM είναι η πιο ισχυρή και σημαντική τουριστική και ταξιδιωτική έκθεση, αφού συγκεντρώνει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διαμαντής Μαθηνός, και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ευσταθίου ενώ συμμετείχαν και στελέχη του τουριστικού κλάδου του νησιού με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του προορισμού.wtm3

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ,  Δημήτρη Φραγκάκη, εξαιρετικούς συνεργάτες του Δήμου Σκιάθου, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν

στην υλοποίηση συνεργειών και δράσεων, που θα ενισχύσουν τη δυναμική προβολή της Σκιάθου.
wtm2

Επίσης, σημαντική για ακόμη πιο δυναμικό άνοιγμα στην ιταλική αγορά ήταν η συνάντηση του Δήμου με την Υπουργό Τουρισμού της Ιταλίας, Daniela Santanchè, και την Πρόεδρο του ΕΟΤ Ιταλίας, Ivana Jelinic,  με θέμα τη συνεργασία για δράσεις προβολής, δεδομένου ότι η Σκιάθος είναι ένας αγαπητός προορισμός στην ιταλική αγορά με ιδιαίτερα αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η Ivana Jelinic, είχε επισκεφθεί τη Σκιάθο τον Ιούνιο του 2021, ως Πρόεδρος της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας FIAVET για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, το οποίο λειτούργησε ενισχυτικά στην αύξηση της τουριστικής ροής από την Ιταλία.

Ακόμη, ο Δήμος με στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου πραγματοποίησε συνάντηση με τη  Γενική Διευθύντρια Marketing και Ανάπτυξης της Fraport Greece, Κατερίνα Πολλάτου,  και τον  Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αεροπορικών Γραμμών, Χάρη Φίλο. Ο Δήμος Σκιάθου ήδη από το 2020 έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την Fraport Greece, ως στρατηγικής σημασίας εταίρο για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Συναντήσεις, επίσης, πραγματοποιήθηκαν με τον Chief Commercial Officer της Aegean Airlines, Roland Jaggi, καθώς και με στελέχη και εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών της jet2 και της easyjet για αύξηση των πτήσεων και εκ νέου συνεργασία για δράσεις προβολής και συνδιαφήμισης της Σκιάθου.wtm4Ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Σκιάθου στα Greek Travel Awards, αφού βραβεύθηκε με το ειδικό βραβείο ως Greek Holiday Hereo για την αντιμετώπιση της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και την φιλοξενία που παρείχε στους επισκέπτες της σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Τα Greek Travel Awards είναι ένας θεσμός που διοργανώνει το Γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο & την Ιρλανδία, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market και επιβραβεύει συνολικά 10 ελληνικούς προορισμούς, ως κορυφαίους ανά κατηγορία. Η Σκιάθος φέτος δεν ήταν υποψήφια στις 10 κατηγορίες των βραβείων, της αποδόθηκε ωστόσο τιμητικά το βραβείο Greek Holiday Hereo.

Επίσης, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως ομιλητής στο Sustainability Marathon που διοργάνωσε ο ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της έκθεσης και αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, όπου παρουσίασε τις δράσεις του αναφορικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

wtm7«Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε δυναμικά σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, στην World Travel Market του Ηνωμένου Βασιλείου και πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις εργασίας με φορείς του εγχώριου και παγκόσμιου τουρισμού. Εξαιρετικά τιμητική ήταν η βράβευση του Δήμου μας με το ειδικό βραβείο ως Greek Holiday Hereo για την αντιμετώπιση της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου και την φιλοξενία που παρείχε στους επισκέπτες της σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Ένα βραβείο που ανήκει σε όλους και πρέπει να μας κάνει περήφανους, αφού επιβεβαιώνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα. Ιδιαίτερα τιμητική, επίσης, η συμμετοχή του Δήμου ως ομιλητή στο Sustainability Marathon, όπου παρουσίασε τις δράσεις του αναφορικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, και την Προϊσταμένη του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, για την εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Η Σκιάθος αποδεικνύει διαρκώς πώς είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός που κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των τουριστικών αγορών. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου μέσα από στρατηγικής σημασίας συνεργασίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή