ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σκιάθος, 8 Απριλίου 2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΙΝΑΚΑΣ

Πίνακας θέματος της πρόσκλησης με αριθμ. πρωτ. 2560/06.04.2016 για έκτακτη συνεδρίαση (5η) του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.4.2016 και ώρα 19:30’ και περίληψη της απόφασης, που λήφθηκαν κατά τη συνεδρίαση αυτή.

Παρόντος του Δημάρχου, κ. Δημητρίου Ν. Πρεβεζάνου, διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 21 μελών παραβρέθηκαν παρόντα κατά την έναρξη δεκαέξι (16) και ονομαστικά οι:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

  1. Τρακόσας Θεοδόσιος του Αγγελή

  2. Σταμέλος Ηλίας του Σταματίου

  3. Γιαννίτσης Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνα

  4. Βιολέττας Ελευθέριος του Ευαγγέλου

  5. Διολέττας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου

  6. Κοφινάς Φώτιος του Ιωάννη

  7. Αναγνώστου Νικόλαος του Γιαλή

  8. Θεοδώρου Γεώργιος του Ευσταθίου

  9. Ζλατούδης Αθανάσιος του Ευαγγέλου

  10. Πασχάλη Χαραλαμπία του Αναστασίου

  11. Μπεζεριάνος Γεώργιος του Ανδρέα

  12. Μίχας Δημήτριος του Παναγιώτη

  13. Πατσάς Ιωάννης του Αποστόλου

  14. Γιολδάσης Δημήτριος του Αλεξάνδρου

  15. Τασιόπουλος Παύλος του Χρυσοστόμου

  16. Πασχάλης Απόστολος του Γεωργίου

ΑΠΟΝΤΕΣ

  1. Καλατζάκης Ιωάννης του Δημητρίου

(τελεί σε αργία σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1428/95805/22.7.2015 απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)

  1. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου

  2. Φιλαρέτου Αναστασία του Φιλάρετου

  3. Σταματάς Ιωάννης του Γεωργίου

  4. Πασχάλης Εμμανουήλ του Δημητρίου

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • Ο κ. Κοφινάς Φώτιος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

 

ΘΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ και

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 

Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος του Δήμου Σκιάθου προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. για παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων του ακινήτου «Κτήμα Κουκουναριές Σκιάθου» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως και της ρύθμισης οφειλής από παρελθούσες χρήσεις.

Α.Δ.Σ. 83/2016 ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνεται η υποβολή αιτήματος του Δήμου Σκιάθου προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων του ακινήτου «Κτήμα Κουκουναριές Σκιάθου» και εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να προβεί σε διαπραγμάτευση με την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε..

Ψήφισμα

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥτης 7ης Απριλίου 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κατά την 5η έκτακτη συνεδρίασή του (07.04.2016) αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος επ’ αφορμή του θανάτου του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και επίτιμου δημότη Σκιάθου Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

Χανς Ντίτριχ Γκένσερ (απεβίωσε την 31/3/2016 σε ηλικία 89 ετών).

Με το άγγελμα του θανάτου του Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, που συνέβη στις 31/03/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκιάθου, συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και άκουσε τον Δήμαρχο Σκιάθου, κ. Δ. Πρεβεζάνου, ο οποίος είτε τα εξής:

ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Γερμανίας από το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ο μεταστάς γεννήθηκε τον Μάρτιο 1927 στο Χάλλε της Ανατολικής Γερμανίας. Το 1952 πέρασε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και έγινε μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και το 1974 πρόεδρός του. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών από το 1974 συνεχώς μέχρι το 1992 στις κυβερνήσεις Χέλμουτ Σμιτ και Χέλμουτ Κολ.

Στη διάρκεια της συνεχούς 18ετούς θητείας του ως υπουργού εξωτερικών είχε σημαντικότατη συμβολή στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, θεωρώντας ότι η Ευρώπη θα ήταν ημιτελές δημιούργημα χωρίς την Ελλάδα.

Υπήρξε από τους σημαντικότερους οραματιστές της Ευρώπης και πίστευε ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν ασφαλή προοπτική ως Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνουν η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της παγκόσμιας τάξης.

Στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη ευθύνη της γενιάς μου να μην επαναληφθεί αυτό που είχε συμβεί από το 1933 έως το 1945 από τους Γερμανούς στη Γερμανία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναγέννηση του εθνικοσοσιαλισμού, καθώς σ’ αυτόν υποβόσκουν όλες οι μορφές του κακού: αλαζονεία, περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ξενοφοβία και εθνικός εγωϊσμός εις βάρος των άλλων κρατών».

Αυτόν το Ευρωπαίο - δημοκράτη οραματιστή, τον Νέστορα της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο Δήμος Σκιάθου, το 1992 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ανακήρυξε επίτιμο δημότη του.

Για την απώλεια του σημαντικού αυτού ανδρός το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο κόμμα του «Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα» (FDP) και στη Γερμανική Κυβέρνηση.

  • Να πραγματοποιήσει σε εύθετο χρόνο πολιτικό μνημόσυνο.

  • Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΑΓΓ. ΤΡΑΚΟΣΑΣ

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

Κύλιση στην Αρχή