Την 13η Μαίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι, χορηγήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑΣ» , υποτροφίες στους κάτωθι σπουδαστές για το πρώτο (α΄) ακαδημαικό έτος:

-          Αιβαλιώτη Μαρία του Δημητρίου και της Καλλιόπης, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-          Βλασσοπούλου Γεωργία του Διονυσίου και της Σταυρούλας - Ματούλας, φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-          Βλασσοπούλου Φλώρα του Διονυσίου και της Σταυρούλας - Ματούλας, φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-          Κανταράκη Δήμητρα του Γεωργίου και της Μαρίας, φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-          Καπερώνη Αριστέα του Θωμά και της Γαρυφαλιάς, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-          Κουμιώτη Κρατερία του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-          Κουφίδη Αλεξάνδρα, του Στεφάνου και της Γιασεμής, φοιτήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

-          Κοφινάς Νικόλαος Παναγιώτης του Δημητρίου και της Σταματίτσας, φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-          Πασχάλη Μαρία του Ευστρατίου και της Αθανασίας, φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

-          Πασχάλη Νικολέττα του Ευστρατίου και της Αθανασίας, φοιτήτρια του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

-          Πεζάτος Ιωάννης του Δημητρίου και της Μαρίας, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

-          Σγαρδώνη Παρασκευή Σωζία του Σπυρίδωνα και της Σοφίας, φοιτήτρια του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

-          Σταμέλος Επαμεινώνδας του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

-          Σταμέλος Μιχαήλ Μίλε του Γεωργίου και της Μιριάνας, φοιτητής του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαικών και Περιφερειακών Σπουδών της Σχολής Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

-          Σταμέλου Γεωργία του Νικολάου και της Κυρατσούλας, φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

-          Τρακόσας Άγγελος - Γεώργιος του Θεοδοσίου και της Αναστασίας, φοιτητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

YDIΟι ως άνω υπότροφοι αποφοίτησαν από το Λύκειο Σκιάθου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκαν υπότροφοι του Ιδρύματος, λαμβάνοντας την ετήσια υποτροφία ποσού 2.000,00 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το ποσό της υποτροφίας μειώθηκε στο ποσό των 2.000,00 ευρώ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη διότι ο αριθμός των αριστούχων – εισακτέων σε ανώτατες σχολές έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα η μη μείωση του ποσού της υποτροφίας να ισοδυναμεί με αδυναμία επίτευξης του σκοπού. Στόχος του Ιδρύματος είναι η αύξηση των πόρων του, ώστε να υπάρξει αντίστοιχα αύξηση του ποσού της υποτροφίας, δεδομένου ότι πρόσφατα το ίδρυμα αξιοποίησε ένα σημαντικό ακίνητο που ανήκει στην περιουσία του, πρόκειται για μία τριώροφη οικοδομή 455 τετραγωνικών μέτρων, στην πόλη του Βόλου και επί της συμβολής των οδών Δημάρχου Γεωργιάδου και Ελευθερίου Βενιζέλου (Ιωλκού), που για πολλά χρόνια βρισκόταν σε ερειπιώδη κατάσταση.

Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο του για την επίτευξη του σκοπού του, ήτοι την χορήγηση υποτροφιών σε ΄΄Αριστούχους΄΄ μαθητές ή μαθήτριες Λυκείου, των οποίων, αμφότεροι οι γονείς ή ένας εξ αυτών κατάγονται από τη Σκιάθο, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, για τις σπουδές τους σε ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και μέχρι πέρατος των σπουδών τους, υπό τον όρο της κανονικής προαγωγής τους από έτος σε έτος [2 εξάμηνα] και εφόσον το ετήσιο εισόδημα των γονέων εκάστου υποψηφίου δεν ξεπερνά το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων 15.000,00 ευρώ, πλέον των πέντε χιλιάδων 5.000,00 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος συγχαίρει τους υποτρόφους και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Θοδωρής Τζούμας Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννίτσης Αντιπρόεδρος, Μελαχροινή Ιωάννου Γραμματέας, Γιάννης Μιτζέλος Ταμίας, π. Ιωσήφ Μέλος

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή