aaΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Έμφυλη Βία με τίτλο «Γυναίκες Μαζί Δυνατές» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Άγονη Γραμμή Γόνιμη σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 ώρα 18:00στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου «Μπούρτζι». Η διημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την οργάνωση Strong Me | Κίνημα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και με αποκλειστικό χορηγό την DEMO ABEE βιομηχανία φαρμάκων.

bbΣτο πλαίσιο της διημερίδας έγινε παρουσίαση διαχρονικών στοιχείων για την Έμφυλη Βία και συζητήθηκαν θέματα όπως οι μορφές, τα σημάδια και η αντιμετώπισή της, οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι σε σωματικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στα περιστατικά και η αντιμετώπιση φαινομένων βίας.

Την παρουσίαση του προγράμματος άνοιξε η ιδρύτρια της οργάνωσης Strong Me, Ασπασία Θεοφίλου, η οποία τόνισε ότι «χρειάζεται οργανωμένη και δυναμική προσπάθεια για να «σπάσουν» τα κοινωνικά στερεότυπα  που καθιστούν τις γυναίκες ευάλωτες απέναντι σε κάθε μορφή βίας και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την αξιοπρέπειά της. Σκοπός μας είναι η ένωση των φορέων και των οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών, ώστε να πιέσουμε για την αλλαγή του νομικού πλαισίου και να αφυπνίσουμε την κοινωνία απέναντι στην έμφυλη βία.
Η ένωση αυτή μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε ολιστικά το φαινόμενο και να ισχυροποιήσουμε τις θέσεις μας.»

Η Δικηγόρος Ποινικού & Αστικού Δικαίου, Μαρία Τζουμάκα, ανέλυσε το νομικό πλαίσιο του φαινομένου και η Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ευθυμία Αδαμίδου, μίλησε για τις επιπτώσεις της έμφυλης βίας σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο.

ggΙδιαίτερα σημαντική ήταν η μαρτυρία της επιζώσας έμφυλης βίας, Μαρίας Ζουριδάκη, η οποία κατάφερε να κάνει τον φόβο της δύναμη, μεταφέροντας έτσι το μήνυμα σε κάθε σημείο της χώρας.

Τον συντονισμό της διημερίδας έκανε η κ. Σταματίνα Χονδρονικολή, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, Ζωή Προύσαλη.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Άγονης Γόνιμης Γραμμής ήταν στη διάθεση των πολιτών.

Ο Δήμος Σκιάθου για την πραγματοποίηση της διημερίδας ευχαριστεί θερμά τον Στέφανο Νόλλα Πρόεδρο της Οργάνωσης “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” για την εξαιρετική συνεργασία για τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί και η Σκιάθος στα 8 συνολικά νησιά που έγινε η δράση, τον Πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, για την παροχή διαμονής, τη Νίνα Μαστοράκη για τη διάθεση οχήματος, τα εστιατόρια «Μπακάλικο», «Καμπουρέλιας» και «Βεζούβιος» για την παροχή γευμάτων, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για τα κεράσματα, τον Αντώνη Κισσουρά για την ηχητική κάλυψη, το Skiathos Life για τη ζωντανή μετάδοση κα την εθελόντρια Χαρά Πασχάλη.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή