ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 23-02-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

serb 

  

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

Δυναμική ήταν η παρουσία της Σκιάθου στην διεθνή έκθεση τουρισμού Sazam Turizma στο βελιγράδι της Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.

serb2Φέτος στην έκθεση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, πήραν μέρος περίπου 50 χώρες  και συνολικά 1000 εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής  Ανάπτυξης και Προβολής κ. Παναγιώτης Διολέττας υποδέχτηκε στο περίπτερο της Σκιάθου τον Έλληνα Πρέσβη στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνο  Οικονομίδη, τoν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την προϊσταμένη του Toυριστικού Οργανισμού Σερβίας κα Tamara Raskovic.Επίσης η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το νησί της Σκιάθου να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική πηγή για την Ελληνική τουριστική αγορά. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και μετά τα νησιά  του Αιγαίου με τη Σκιάθο να πρωταγωνιστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο. Επιπλέον αναμένεται και αύξηση των τουριστών που επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αφού με την ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου, οι πτήσεις μπορούν πλέον να έχουν 100% πληρότητα, ενώ μέχρι και την περσινή τουριστική περίοδο αναγκάζονταν να αφήνουν κάποιες θέσεις κενές, έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

σερβια-LogoH Sajam Turizma κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στο Βελιγράδι. Με  1000 εκθέτες από διάφορες χώρες, να παρουσιάζουν τα πακέτα και τις προσφορές τους και να την επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες και υποψήφιοι ταξιδιώτες.Ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής, εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών από πολλές χώρες. είναι μερικοί από τους επισκέπτες  έκλεισαν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή