ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 22-01-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 Vienni22

                                                               ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Στην πανέμορφη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας διεξήχθη η Διεθνής  τουριστική έκθεση  Ferienmesse 2016 από 14-17 Ιανουαρίου. Ο Δήμος  Σκιάθου συνεπής στο ραντεβού ήταν συνεκθέτης στον χώρο που καταλάμβανε ο ΕΟΤ  για 25η φορά. Το περίπτερο στελέχωσαν κατά την διάρκεια της έκθεσης εκπρόσωπος του Δήμου Σκιάθου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Διολέτταςαλλά και ντόπιοι επιχειρηματίες.

Οι παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Αυστρίας και της Γερμανίας  είναι ένας από τους άξονες που η επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης  έχει  προγραμματίσει να επενδύσει. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι καταρχήν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις συγκεκριμένες  χώρες για το νησί  μας,όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είχαμε κατά την διάρκεια της έκθεσης με εκπρόσωπους ταξιδιωτικών φορέων (Thomas Cook,Fly Niki, Attika Reisen),αλλά και από τους επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο μας.

 Επίσης η φετινή προσθήκη της πτήσης από Φρανκφούρτη ανεβάζει μετά από πολλά χρόνια τις πτήσεις από Γερμανία στις τρεις από δύο, οπότε πλέον αναλυτικά έχουμε: Αυστρία: 4 πτήσεις την εβδομάδα 1( Graz charter flight), 1 (Vienna ,Austrian flights), 2(Vienna flyniki,low cost). Γερμάνια: 3 πτήσειςτηνεβδομάδα 1 (Mounich low cost),1(Düsseldorf low cost), 1(Frankfurt low cost).

Την καλοκαιρινή περίοδο του 2015 οι αφίξεις από τις δυο χώρες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ήταν Αυστρία 7150, Γερμανία 5150 και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αλλά και με την επιπλέον φετινή πτήση, οι αφίξεις για την τουριστική σαιζόν 2016 αναμένονται σημαντικά αυξημένες. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος που πιστεύουμε ότι θα συντελέσει στην αύξηση των αφίξεων από τις συγκεκριμένες χώρες είναι ότι την χρήση και την εκμετάλλευση του αεροδρόμιου της Σκιάθου αναλαμβάνει η Γερμανική εταιρία Fraport Group.

Τέλος αξίζει  να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες από Αυστρία-Γερμάνια είναι ως επί το πλείστον μεγαλύτερες ηλικίες, υψηλού εισοδηματικού χαρακτήρα και προτιμούν να επισκέπτονται το νησί μας στις αρχές και το τέλος της τουριστικής σαιζόν.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή