ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 28-12-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 papadiamantis1

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σκιαθίτη λογοτέχνη, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016,στην επέτειο της εκδημίας του ( 3 Ιανουαρίου 1911). 

Το αφιέρωμα αυτό, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί εκδήλωση-θεσμό για τον Δήμο Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου στις 19.00 και θα περιλαμβάνει:

•           Χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου.

•           Θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Σημαδιακός”, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,με τη μορφή μιας μικρής παραβολής.Αφορά δύο σημερινούς ήρωες που αιωνίζουν μια στιγμή προσπαθώντας να καταλάβουν αν η αλήθεια εξαργυρώνει την ομορφιά ή αν η ομορφιά είναι το αντίτιμο της αλήθειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : παίζουν οι ηθοποιοί Μελίνα Ζαχαροπούλου, Ηωάννα Σπανού. Θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ηωάννα Σπανού.   Καλλιτεχνική εταιρεία ΝΨ.    

•           Ακολουθεί θεωρητική παρουσίαση του έργου από τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Ιωάννα Σπανού και διάλογος με το κοινό.   

Το δε πρωί  της Κυριακής  στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, ως είθισται, θα τελεστεί μετά τη Θεία Λειτουργία επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και των δύο Αλεξάνδρων της Σκιάθου (Αλ. Παπαδιαμάντη και Αλ. Μωραϊτίδη). 

Καλούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σκιάθου να συμμετάσχουν  στο εκκλησιαστικό και φιλολογικό αυτό μνημόσυνο,για να μεθέξουν τον Παπαδιαμαντικό λόγο.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή