Εικόνα-833Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2014  στην  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  έγινε στις 19:30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  και  περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού, στις 21:30 παράθεση νηστίσιμου δείπνου, στις 22:30  Όρθρος και Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία, και στη 01:00 π.μ.  παράθεση εορταστικού γεύματος, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη, Δημοτικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών και κάτοικοι του νησιού.

Ανήμερα τουεορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης  Μαρτίου του 1821»το πρόγραμμα  ήταν ως εξής: 4:00π.μ. Εωθινός από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 8:00π.μ. Η έπαρση της σημαίας από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Εικόνα-91210:30π.μ.Έγινε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου κ. Θεόδωρος Ζήνδρος, 11:00 π.μ. έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ. Αναδιώτη Ελευθέριο, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Σκιάθου κ. Λιακόπουλο Γεώργιο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, την Ένωση Γονέων  Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, την Τοπική Ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.  11:30π.μ. Έγινε η σχολική παρέλαση στον παραλιακό χώρο προ των επισήμων,12:00π.μ. Ακολούθησαν  Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα  του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι.
Εικόνα-861

Και στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηφορία μέσα στην πόλη της Σκιάθου με τη συμμετοχή των Ιερέων του νησιού, του Δημάρχου Σκιάθου, Δημοτικών Συμβούλων, των μελών της Τοπικής Ομάδας Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και κατοίκων του νησιού.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή