ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 18-03-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427351319  

Ε-mail: .                                                              

twitter.com/skiathos

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                           

ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Πρεβεζάνο, ψηφίσαμε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11ης Μαρτίου 2015 τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου. Επιθυμούμε ο Κανονισμός αυτός να συμβάλει θετικά στην αδιάκοπη προσπάθειά μας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, η όποια ως έχει σε καμία περίπτωση δεν μας τιμά. Παράλληλος στόχος μας είναι να καταφέρουμε, επιτέλους, μία ουσιαστική μείωση των Τελών Καθαριότητας.

Ωστόσο, χωρίς τη δική σας βοήθεια πολύ λίγα μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα.

Από εσάς ζητάμε μόνο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να διαβάσετε τις υποχρεώσεις σας που καταγράφονται στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο και αφορούν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σας, προκειμένου να μη βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με τα πρόστιμα που προβλέπονται για περιπτώσεις παραβάσεων.

Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ζούμε σε ένα καθαρότερο τόπο, σεβόμενοι το περιβάλλον αλλά και τις τσέπες μας, δημιουργώντας παράλληλα στους επισκέπτες του νησιού μια εικόνα αντάξια του πολιτισμού μας!

Πιστεύουμε πως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα προκύψει όχι από τα πρόστιμα όσο από την έλλογη κι ενσυνείδητη δράση μας. Ωστόσο, προβλέπονται τα πρόστιμα για την προστασία των συνετών από την αυθαιρεσία των ασυνείδητων. Γνωρίζετε καλά ότι τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά. Όταν κάποιος ασυνείδητος παραβαίνει τον Κανονισμό Καθαριότητας, επιβαρύνει το περιβάλλον και οικονομικά όλους εμάς που πληρώνουμε τα νόμιμα τέλη.

Το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων για αυτήν την περίοδο είναι 07:00–10:00π.μ. για όλες τις εργάσιμες ημέρες και το Σάββατο. Την Κυριακή δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων γι αυτό ορθό είναι να κρατάμε τα απορρίμματα στο σπίτι. Οποιαδήποτε  αλλαγή θα γνωστοποιείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άμεσα.

Σημειώνεται πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα αποκομιδής θα συνοδεύεται με την αύξηση του αριθμού των οχημάτων αποκομιδής και την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Το πρόγραμμα θα συμπεριληφθεί στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ.

Τέλος σας γνωστοποιούμε ότι για την αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον Επόπτη ή τον Επιστάτη του Δήμου στο τηλέφωνο 2427351319.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σπ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή