Με μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι η εκδήλωση του Δήμου Σκιάθου και του Πανεπιστημίου Αθηνών με ομιλητή τον διακεκριμένο Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, με θέμα "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ".

lek4Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, που έχει υπογράψει ο Δήμος Σκιάθου με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είναι καθηγητής ο κ. Λέκκας, με σκοπό την εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου με τίτλο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Οργάνωση για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών στο Δήμο Σκιάθου», ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στα θέματα κλιματικής κρίσης που απασχολούν την κοινωνία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και στον τρόπο μείωσης και αντιμετώπισης των συνεπειών που αυτή επιφέρει.

lek2Στην εκτέλεση των ερευνητικών εργασιών, που θα έχουν χρονική διάρκεια 12 μηνών, θα συμμετέχουν 13 επιστήμονες του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον διακεκριμένο Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, με στόχο τη συντονισμένη αντιμετώπιση και διαχείριση από τον Δήμο εκτάκτων αναγκών από Πλημμύρες, Δασικές Πυρκαγιές, Σεισμούς, καθώς και από Συνοδά Γεωδυναμικά Φαινόμενα.

lek1Τα κύρια θεματικά αντικείμενα της έρευνας είναι η εκτίμηση και ανάλυση φυσικών και συνοδών κινδύνων, η ανάλυση τρωτότητας συστημάτων, η εκτίμηση διακινδύνευσης συστημάτων, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με συγκεκριμένα μνημόνια ενεργειών για την αποτελεσματική άμεση αντίδραση του Δήμου. Μετά το πέρας των ερευνητικών εργασιών του πιλοτικού προγράμματος, που στηρίζονται στη σύγχρονη επιστήμη και τεχνική, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες ενημερώσεις, διαλέξεις και ασκήσεις ετοιμότητας σε στελέχη και προσωπικό του Δήμου, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και στο γενικό πληθυσμό.

  

 

lek3 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή