KoukounariesΟ Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση πραγματοποιεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μπούρτζι παρουσίαση του έργου Zero Waste Ρότα σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Στόχος είναι η πολύπλευρη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του έργου, των ιδιοκτητών και εργαζόμενων στα ημερόπλοια της Σκιάθου, όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, ώστε να εφαρμοστούν νέα πρότυπα οργάνωσης και συμπεριφοράς για τη μείωση των αποβλήτων, αποτελώντας έτσι παράδειγμα καλών πρακτικών για τον ευρύτερο τουρισμό και την κοινωνία όχι μόνο της Σκιάθου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Το έργο Zero Waste Ρότα υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με χρηματοδότηση ποσού 49.990€ από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023» με διάρκεια 16 μήνες (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2025).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης την εβδομάδα 8 έως 12 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιήσει στις σχολικές μονάδες του Δήμου εκπαιδευτικές δράσεις και παρουσιάσεις του προγράμματος «Σχολεία χωρίς σκουπίδια».

 

 

 

 

 

 

.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή